Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

Ç101 Tahdit kodu: 1-3 ay arası vize/ikamet nedenleri ile Türkiye’ye üç (3) ay giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç102 Tahdit kodu: 3-6 ay arası vize/ikamet nedenleri ile Türkiye’ye altı (6) ay giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç103 Tahdit kodu: 6ay-1yıl arası vize/ikamet nedenleri ile Türkiye’ye bir (1) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç104 Tahdit kodu: 1 ila 2 yıl arası vize/ikamet nedenleri ile Türkiye’ye iki (2) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç105 Tahdit kodu: 2 ila 5 yıl arası vize/ikamet nedenleri ile Türkiye’ye beş (5) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç106 Tahdit kodu: 5 yıl üzeri vize/ikamet sebebi ile Türkiye’ye yedi (7) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç107 Tahdit kodu: İkamet izni yenileme/uzatma yapmayan 1-3 ay arası ikamet izni nedeni ile Türkiye’ye bir (1) ay giriş yasağı tahdit kodudur.

Ç108 Tahdit kodu: İkamet izinli olup yenileme/uzatma yapmayan 3 – 6 ay arası ikamet izni esası sebebi ile Türkiye’ye üç (3) ay giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç109 Tahdit kodu: İkamet izinli olup yenileme/uzatma yapmayan 6 ay – 1 yıl arası ikamet izni esas nedeni ile Türkiye’ye altı (6) ay giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç110 Tahdit kodu : İkamet izinli olup yenileme/uzatma yapmayan 1 yıl – 2 yıl arası ikamet izni esası nedeni ile Türkiye’ye yedi (1) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.

Ç111 Tahdit kodu: İkamet izinli olup yenileme/uzatma yapmayan 2 yıl – 5 yıl arası ikamet izni esas nedeni ile Türkiye’ye iki (2) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.

Yasa Dış Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

Ç112 Tahdit kodu: İkamet izinli olup yenileme/uzatma yapmayan 5 yıl ve üzeri ikamet izni nedeni ile Türkiye’ye beş (5) yıl giriş yasağı tahdit kodudur.

Ç113 Tahdit kodu: Yasa dışı giriş – çıkış yapan, yaptıran yabancılar iki (2) yıl boyunca konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç114 Tahdit kodu: Haklarında adli işlem yapılan yabancılara konulan bir (1) yıl boyunca konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç115 Tahdit Kodu : İşlediği suç nedeniyle hapishanede kalıp, tahliye olan yabancılara bir (1) yıl boyunca ikamet eden giriş yasağı tahdit kodudur.
kodu:
Ç116 Tahdit kodu: Genel ahlak ve kamu tehditlerine karşı olan yabancılara bir (1) yıl boyunca konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç117 Tahdit kodu: Parasız kaçak çalışanlara yabancılara Türkiye’ye bir (1) yıl boyunca konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç118 Tahdit kodu: İkamet izni tezkeresi geçersiz kılınan veya iptal edilen yabancılara beş (5) yıl önceki konulan giriş yasağı tahdit kodudur.

Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

Ç119 Tahdit kodu:6735 numaralı kanun, kaçak çalışan veya teşebbüste bulunulan idari para cezaları kesilen yabancılara beş (5) yıl süren konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç120 Tahdit kodu : Vize ve İkamet izin belgeleri nedeniyle, cezalı ikamet harcını ödemeyen yabancılara beş (5) yıllık konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç121 Tahdit kodu: NATO Zirvesi ön tedbir giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç122 Tahdit kodu: Bankalar kanunu kapsamında fon borçluları giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç123 Tahdit kodu: 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç124 Tahdit kodu: Pasaportta sahtecilik yapmış yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç125 Tahdit kodu: Vizede sahtecilik yapmış yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç126 Tahdit kodu: Bilişim suçları olan iş ve işleme konusu olan yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur.

Ç127 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile devlet bir (1) ay çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç128 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile ülke iki (2) ay çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.

Ç129 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile ülke iki (2) ay çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç130 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile devlet üç (3) aylık çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç131 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile devletin altı (6) ay çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç132 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile devlet bir (1) yıl çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.

İkamet İzni Tezkeresi Geçersiz Kılınan Yabancı

Ç133 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile ülkedeki iki (2) yıl çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç134 Tahdit kodu: Mahkeme kararı ile devlet üç (3) yıl çıkış yasağı, yabancılara uygulanan çıkış yasağı tahdit kodudur.
Ç135 Tahdit kodu: 6458 sayılı kanunun 102. maddene muhalefeten yasadışıya uygulanan idari para cezası tahdit kodudur.
Ç136 Tahdit kodu: Hakkında sınır dışı etme kararı alınmış olup, sınır dışı masrafları ödemeyen yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç137 Tahdit kodu: Terke davet edilen yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur. Ülkeden kendi rızası ile ortaya çıkması istenen ama çıkman kişiye konulan giriş yasağı kodudur.
Ç138 Tahdit kodu: İNAD Yolcu giriş yasağı tahdit kodudur. Ülkeye giriş yasağı olduğu halde girmek için çeşitli yollar deneyen ama kapıdan çevrilen yabancılara konulan giriş yasağı kodudur.

DEPORT ( SINIR DIŞI KARARI ) NEDİR

Türkiye’de yaşayan yabancıların kanunda belirtilen yasaklara uymaması yada yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle yetkili makamlar tarafından SINIR DIŞI kararı verilmesine ”deport” denilmektedir. Sınır dışı işlemleri, Göç İdaresi Müdürlüğü yada yabancının yaşadığı ilin valilik makamı vermektedir.
Aşağıdaki bölümlerde bu karara itiraz etmek mümkündür. Türkiye’de bulunan yabancıların 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince, aşağıda belirtilen eylemlerde bulunduğu tespit edilirse, bu kanun gereğince haklarında ”deport” kararı verilir. Deport edilen yabancılara, bazı özellikler” kodu ”konmaktadır.
SINIRDIŞI KARARI ile ilgili ayrıntılı bilgiler yayınlanmış olup, yabancı hukuk uzmanı yükümlülükleri bir avukatla gerekli itirazların yapılması halinde deport kararının kaldırılması mümkün olabilir.

HANGİ HALLERDE ‘DEPORT’ KARARI VERİLİR

6458 Sayılı Kanun’un 54. Maddesine göre; Deport kararı (sınır dışı) işlemler şuden bir yada bir kaçındığına karıştığı tespit edilen yabancı kişiler hakkında alınır;
a) 5237 sayılı Kanunun 59 uncu madde kapsamının sınır dışı olması gerekenler olarak değerlendirilenler,
b) Terör örgütü yöneticisi, üyesi, büyümesi veya çıkarma amaçlı suç örgütü yöneticisi, üyesi veya yığınları olanlar, c
) Türkiye’ye giriş, vize ve ikamet izinleri için yapılan işlemlerde gerçek dışı bilgi ve sahte belge kullananlar,
ç) Türkiye’de bulunduğu süre devletini meşru olmayan yollardan Sağlayanlar,
d) Kamu düzeni veya kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından tehdit oluşturan maddeler,
e) Vize veya vize muafiyeti süresinin üzerindeki aşırı aşanlar veya vizesi iptal edilenler,
f) İkamet izinleri iptal edilenler,
g) İkamet izni bulunup da süresinin sona ermesinden itibaren kabul edilmek kaydıyla ikamet izni izin süresinde aşırı depolama depoları, ğ)
Çalışma izni olmadan tutulmuş tespit edilenler,
h) Türkiye’ye yasal giriş veya Türkiye’den Çıkış hükümlerini koruma görevlileri,
ı) Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunmasına rağmen Türkiye’ye geldiği tespit edilenler,
i) Uluslararası koruma cezası yasal olarak reddedilen, uluslararası korumadan hariçte mahkum edilme, hüküm kabulü kabul edilmeyen olarak değerlendirilen, tamamlamanu geri götürücü, işlemin geri alınması sayılan, uluslararası koruma statüleri sona eren veya iptal edilenlerden hakları verilen son karardan sonra bu Kanunun diğer hükümlerine göre Türkiye’de kalma hakkı bulunmayanlar
j) İkamet izni uzatma başvuruları reddedilenlerden, on gün içinde Türkiye’den çıkış yapmayanlar,

Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

HANGİ HALLERDE DEPORT KARARI VERİLEMEZ

Yukarıdaki cezalar yerine getirmeler bile, aşağıdaki yabancılar hakkında sınır dışı etme kararı alınmaz:
a) Sınır dışı ceza ülkesinde ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur cezalarına veya muameleye maruz kalma konusunda ciddi emare bulunanlar b
) sağlık ciddi maçları, yaş ve Hamilelik durumu nedeniyle seyahat etme avantajları görülenler,
c) Hayati tehlike arz eden hastalıkları için tedaviye devam ederken sınır dışı ülkede tedavi imkânı bulunmayanlar, ç)
Mağdur sürecinden yararlanmata olan insan ticareti mağdurları
d) Tedavileri tamamlanıncaya kadar, psikolojik, fiziksel veya cinsel şiddet mağdurları hakkında sınır dışı etme kararı verilemez.

DEPORT KARARININ SONUÇLARI

6458 Sayılı Kanunun 52 . duruma göre; Yabancı hakkında ” sınır dışı etme ” verilmesi halinde” Yabancılar, sınır dışı kararıyla, menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye ya da üçüncü bir ülkenin sınır dışı edilebilir.
Yabacılar hakkında idari gözetim süresi 48 saattir. Yani yabancının yukarıda belirtilen eylemlerine karıştığı tespitin yakalanması halinde, yakalanmalarından en geç 48 saat içinde sınır dışı edilecek.

Deport öldükten sonra yabancının çıkış işlemleri yapılacak. Yabancıların yuvalarından çıkmak istemesi halinde, ‘bazı yabancılar hakkında’ terke davet ” işletilmektedir. Bu durumda, ilgili yabancıya ” sınır dışı ” kararında belirtilmek şartı ile 15 ila 30 gün aralığında bir süre kalacağık yabancı ülkeyi terketmek istiyor.

Bu yabancılara, çıkış izin belgesi verilir. Ancak kaçma ve kaybolma riski bulunanlara, yasal giriş veya yasal çıkışa maruz kalanlara, sahte belge kullananlara, asılsız belgelerle ikamet izni almaya kullanılanlara veya alınanlara, kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu güvenliği açısından tehdit oluşturanlara bu süre tanınmaz.

İstanbul Deport Avukatı Deport Ücreti 2022

Kolluk kuvvetlerince yabancı şahıslar, öncelikle İl Göç İdaresi Şubesi’ ne götürülür. Burada yabancının evrak işlemleri gerçekleştikten sonra yabancı Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilir. Geri gönderme merkezlerine transfer edilen yabancılar operasyonlarını yönetenler sonra sahipleri olduğu ülkedeki, transit gideceği ülkeye yahut üçüncü bir ülke sınırları dışında olabilir.

Kendiliğinden teslim olan yabancılar hakkında, zorla gönderme kararı alınmayacağı gibi, geri gönderme merkezlerine de göndermeyecektir. Terke davet verilmesi, verilmesi yabancılar, idarenin yetkisinin alınması gerektiğince belirlenir. Yabancının suçuna karışıp karıştığı, geçmiş ve yasadışı işlemler gibi işlemler bu kullanılıyor.

Sınır dışı etme kararının en öneli sonucu ise, yabancı hakkında 5 ay ile 5 yıl yurtdışındaki giriş yasağı konmesi. Hangi sürede ceza verileceği, yabancının sınır dışı edilme nedenine göre, idarenin değerlendirme yetkisi kapsamında karar verilmektedir.

DEPORT ( SINIR DIŞI ) KARARI NASIL KALDIRILIR.

1.DAVA YOLU İLE Florya Avukatlar

Zorunlu şartlara uyulması halinde sınır dışı kararının kaldırılması mümkün olabilir. Hakkında, sınır dışı kararı verilen yabancıya bu karar verme yetkisi ile birlikte tebliğ edilmesi.
Bu karara, tebliğden 15 günden itibaren idare mahkemesinde davanın açılması yoluyla itiraz edilebilir. 15 günlük süre hak düşürücü süre olup sürenin hafızasında ise, dava açılamayacaktır. İdare mahkemesinde dava açılması halinde, davanın sonucu beklenmeden kişi ülkesinden çıkarılamaz. Mahkeme, idare tarafından verilen sınır dışı işlemleri iptal eder ise, kişi ülke sınırlarının dışına çıkılamaz.

Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar

Ancak bu düzenleme da istisnası olup, dava açma halinde bile davanın sonucu beklenmeksizin sınır dışı işlemleri, bilgisayarları yabancılar vardır.

Bu kişiler ise ; Terör örgütleriyle ilgili olanlar, Kamu düzeni, kamu güvenliği ve kamu sağlığı üzerindeki tehdit yapıları, Uluslararası kurum ve kuruluşlarca terör örgütleriyle bağlantılı olarak değerlendirilen bu şahıslar mahkemesi sonucu beklenmeden sınır dışı edilebilir.

2.MEŞRUHATLI VİZE YOLU İLE

Deport kararı ile birlikte haklarında belirli bir süre yurtdışında giriş yasağı verilen yabancılar meşruhatlı vize almak sureti ile bu süreyi beklemeden yurtdışında giriş yapabilirler. Yabancı, evlilik misafiri vizesi, çalışma vizesi, tedavi amaçlı vize ve eğitim vizesi alma ve bu amaçlardan biri ile gelmeden önce belgelerine sahip olması halinde yasak süresi dolmadan ülkeye girebileceklerdir.
Bununla birlikte, kayıtları sık tutmak iki sınır dışı etme teşkilatı oturma olan ( ikamet ) izni süresinin uzatılmamasına yönelik sınır dışı edilmeye ve sahte evlilik yoluyla sürgün işlemleri halinde yabancının neler olduğundan kısaca bahsetmekte yararları vardır.

İkamet süresini uzatmayan ve bu sınır dışı edilen yabancı, bulunduğu hücre Türk Konsolosluğuna çalışma izni almak maksadıyla başvurabilir. Yabancı ise suç işlemediyse ve çok uzun bir süre ülkede kaçak kalmadıysa izinsiz ülkede kalan günlerin cezasını sürmesi, çalışma izni alarak Türkiye’ye giriş yapabilecektir.

Diğer bir sebep ise sahte evlilik yapılmasının sınır dışı etme işlemidir. Evlilik gerçek bir evlilik olmasına rağmen, yetkili merciler tarafından sahte evlilik olduğu değerlendirilerek yabancı şahsın oturma izni iptal edilmiş ve şahıs sınır dışı edilmiş olabilir. AVUKAT

Bu durumdaki evliliğin gerçek olduğunu kanıtlamak maksadıyla mahkemede dava açılarak sınır dışı kararı iptal edilebilir. Böylece, yabancı şahsa giriş yapabileceklerdir.

Yasadışı Giriş – Çıkış Yapan Yaptıran Yabancılar